Донација спортске опреме из Србије

Захваљујући сарадњи Савеза за школски спорт Србије и Министарства породице, омладине и спорта у Влади РС, 27. јуна 2019. године Основној школи „Свети Сава“ уручен је пакет спортске опреме.

Донација спортске опреме из Србије

Генерални секретар Савеза за спорт Србије Урош Савић предао је опрему на кориштење директору и рекао: „Ово је акција која у Србији траје трећу годину а опремили смо 170 школа овим пакетима опреме. Изузетно ми је драго што смо акцијом обухватили и Републику Српску. Сарадња Савеза за школски спорт Србије и Министарства породице, омладине и спорта у Влади РС је изузетно добра и као резултат те сарадње је и то што ћемо сљедеће године имати прво одбојкашко светско првенство у Бања Луци. Желим да пренесем поздраве свима од нашег предсједника Жељке Танацковића.“

У пакету опреме која је изузетно квалитетна налази се шест кошаркашких лопти, шест рукометних лопти, пет одбојкашких лопти,  шест фудбалских лопти, двије кошаркашке табле (стаклене), два зглобна обруча са мрежицама, два рукометна гола са мрежама и једна одбојкашка мрежа.

„Захваљујући овој донацији знатно ће се побољшати квалитет наставе а ми желимо да се све више дјеце укључује у спортске активности“, рекао је директор.

Овом приликом желимо  да се захвалимо Савезу за школски спорт Србије, Министарству породице, омладине и спорта – Владе РС, општини Модрича, као и Предсједнику одбојкашког савеза РС, који су допринијели да ова спортска опрема дође у нашу школу.